Szép ünnepség miatt telt meg zsúfolásig a görögkatolikus templom Ongán 2022. május 29-én. 5 gyermek járult első alkalommal szentáldozáshoz.

 

Amikor a templomot építettük csak álmodoztunk arról, hogy ezek a falak életettel telnek majd meg egyszer. De természetesen az Isten háza arra hívatott, hogy az örök élet fakadjon a falai közül. Ennek talán legegyértelműbb jele, amikor a gyerekek ezek között a falak között találkozhatnak az Úrral az Eucharisztia szentségében. 

Már szombaton nagy izgalommal jöttek el a gyerekek, hogy bűneiktől megszabadulhassanak a Gyónás szentségében. Vasárnap szép ruhába öltözva ünnepélyes bevonulással kazdődött A SZent Liturgia. Az elsőáldozók megújították a keresztségkor tett fogadalmukat, elmondták a hitvallást, majd a szentséghez járultak.

Kívánom, hogy kísérje őket a most megkapott szentség egész életükön át. 

 

 

Alig egy év alatt épült föl az új, görögkatolikus templom Ongán. Az Úr hajlékát Orosz Atanáz püspök szentelte föl június 26-án.

Templomunk építésével kapcsolatban jelent meg egy riport a Class Tv facebook oldalán. 

https://fb.watch/1VKTzJZCl0/

Az előző évben a templomépítés előtt közösen kértük az Istenszülőt, hogy segítse meg törekvésünket és minél hamarabb építsük fel görögkatolikus templomunkat Ongán Szent László tiszteletére. Most 1 évvel később már a felépült templomunk előtt végezhettük a Parakliszt az összegyűlt hívekkel közösen.

Néhány éve még mosolyogva legyintettek az emberek, ha Ongán görögkatolikus templom építéséről beszéltek. De egy évvel ezelőtt is, az alapkő letétele után, sokan intettek minket türelemre, s mondták, hogy nem épül majd meg a tempolom egyik napról a másikra. Aztán ezen a nyáron, a Szentlélek segítségével, a reméltnél is gyorsabban emelkedtek a falak, s bontakozott ki egy gyönyörű kis templom Onga határában. Ezért is volt olyan szép ünnep 2020. október 25. azok számára, akik sok-sok éve rendíthetetlenül hisznek ennek a templomnak a felépülésében.

Alkategóriák