Néhány éve még mosolyogva legyintettek az emberek, ha Ongán görögkatolikus templom építéséről beszéltek. De egy évvel ezelőtt is, az alapkő letétele után, sokan intettek minket türelemre, s mondták, hogy nem épül majd meg a tempolom egyik napról a másikra. Aztán ezen a nyáron, a Szentlélek segítségével, a reméltnél is gyorsabban emelkedtek a falak, s bontakozott ki egy gyönyörű kis templom Onga határában. Ezért is volt olyan szép ünnep 2020. október 25. azok számára, akik sok-sok éve rendíthetetlenül hisznek ennek a templomnak a felépülésében.

 Az egésznapos nagy eső ellenére is sokan ellátogattak az épülő templomunkhoz, hogy közösen ünnepelhessünk. Itt voltak azok, akik az első perctől kezdve dolgoztak és imádkoztak a templom felépüléséért. Eljöttek sokan azok közül is, akik kíváncsiak voltak arra, hogy mi készül, mi épül itt. Mindenkit nagy szeretettel és egy kis forró teával fogadtak az ongai hívek. Farkas Lászlóné köszöntötte ünneplő közösséget, elmondta, hogy a Bokréta ünnep az épület tartószerkezetének elkészültekor tartott rendezvény, ahol az építtetők közösen ünnepelnek az építőkkel. Megköszönte a kivitelező Révisz Kft.-nak az eddig elvégzett munkát, s mindazoknak, akik szívükön viselték és viselik a templomot. Papp Zoltán parókus rövid köszöntőjében kiemelte annak a fontosságát, hogy a templom épületét majd az idejáró testvéri közösség fogja igazán megszentelni. Ezek után az őszi színekben pompázó bokréta megáldása, majd ünnepéjes felvonása következett. Természetesen igyekeztünk minden szabályt betartva, ügyelve a biztonságos távolságra jelen lenni, de mindezek mellett nagyon jól esett közösen tervezgetni, álmodozni, hogy milyen lesz a templomunk.

Az ünnepség utáni beszélgetés során szinte magunk előtt láttuk a szép oltárt, ikonosztáziont, a padokban buzgón imádkozó híveket. Öröm és hálaadás volt a szívünkben, mert ilyen sokat elértünk már. Ugyanakkor tudjuk, hogy sok dologra van még szükség, hogy igazán elkészüljön, s felszentelésre is érett legyen a templomunk. Ezúton is kérjük a jószándékú adakozókat, támogassanak minket templomunk felépítésében.

 

Képek az Ünnepről

Pin It